Ons verhaal

Innovatie op het gebied van eten en drinken komt niet meer vanuit een handjevol food concerns, het komt van onderuit! Is dat niet geweldig?

Daarom is het meer dan ooit belangrijk dat ambachtelijke food bedrijven zich slim en efficiënt organiseren, om zo hun successen te vergroten. 

Kitchen Republic is dé plek voor startende en groeiende food concepten. 

Ons doel is om de voedingsmiddelen industrie te laten zien dat de productie van eten en drinken beter kan: namelijk smakelijker en met meer bewustzijn.

Dit bewijzen we door de geweldige groep jonge food bedrijven die ondernemen met durf en slimmigheid, zonder grote budgetten en loze marketingbeloften.

We zijn graag jouw partner in crime als het gaat over de Nederlandse voedingsmiddelen industrie, voor aanbevolen B2B contacten en de springplank naar groei.

Kitchen Republic heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uniek platform waar we food bedrijven verbinden aan de juiste contacten, op de hoogte zijn van laatste industrie updates en door het bieden van toegankelijke werk, productie en meeting ruimte in Amsterdam- West.

 

Onze Partners

 
KRGreen.png
 

Wie zijn wij?

 

Bart-jan veldhuizen, mede-oprichter

Ontmoet het zakelijke brein achter Kitchen Republic. Bart-Jan is na zijn studie politicologie gestart met Kitchen Republic, hij werd geïnspireerd door zijn bezoeken aan verschillende pionierende gedeelde keukens in de Verenigde Staten. Binnen het bedrijf is hij verantwoordelijk voor het algehele management en de strategie bepaling voor de toekomst. 

Bart-Jan gelooft erin dat eten vooral lekker moet zijn, voordat het een echt succes kan worden!

emma veerhuis, mede-oprichter

Emma is afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool Maastricht en is na haar studie gelijk begonnen met haar eigen bedrijf VanChefs. Met dit bedrijf was ze onderdeel van Rockstart Accelerator. Als ondernemer begrijpt Emma de ups en downs van startende bedrijven, daarom richt zij zich op de ontwikkeling van de community- en onderwijsprogramma’s van Kitchen Republic en biedt zij ondersteuning, begeleiding en inzichten samen met mentoren uit de sector die in hetzelfde schuitje hebben gezeten. Wanneer ze even rust neemt, kun je Emma waarschijnlijk vinden met een glas wijn in het gezellige café de Klepel (waarschijnlijk met haar partner, in zowel het bedrijfsleven als privé, Bart-Jan).

bas de vries, member manager

Bas is de onmisbare schakel binnen het reilen en zeilen van Kitchen Republic. Na een aantal jaren als Head of Operations bij food productie bedrijven, is hij overgestapt naar Kitchen Republic waar hij de rol van ‘efficiency hero’ op zich heeft genomen. Hij zorgt er niet alleen voor dat onze members elke dag op een fijne manier kunnen werken, hij is tevens ook verantwoordelijk voor het optimaliseren van de ruimte en het beheren van de community bij Kitchen Republic. Bas lost alle problemen op de werkvloer op, en wanneer hij er niet is, is hij geobsedeerd door zijn favoriete voetbalteam Ajax.

 
 

PETER ONG, FOOD CONCEPT DEVELOPER

Naast het runnen van zijn eigen bedrijf Baked in Amsterdam, werkt Peter Ong vanuit het Kitchen Republic team nauw samen met zakelijke klanten bij het ontwikkelen van nieuwe producten, prototypes en food concepten.

Peter kan je haarfijn uitleggen welke trends en ontwikkelingen er spelen op het gebied van eten en drinken én hoe daar op in te spelen. Daarnaast is Peter echt een specialist op het gebied van receptuur,- en conceptontwikkeling geworden door de velen projecten die hij - voor zowel zijn eigen bedrijf als externe projecten - heeft gerund.

 
 
Emilie_Funken_Bio_Pic.jpg

Emilie Funken

Ontmoet Emilie, de PR en Event Manager van Kitchen Republic. Al vroeg ontdekte ze haar liefde voor eten en daarom een logische stap om deze liefde te combineren met haar andere passie, voor branding en events. Met werkervaring in marketing/communicatie bij diverse foodgerelateerde bedrijven tilt ze de events bij Kitchen Republic naar een hoger niveau. Ook is ze verantwoordelijk voor contact met pers. Als ze niet druk is met rennen en regelen, staat ze graag zelf in de keuken, is ze altijd wel iets aan het eten en heeft ze een onstilbare honger naar de wereld ontdekken. 

 
 
Sanne_Knubben_Bio_Pic.jpg

Sanne Knubben

Sanne loopt als onderdeel van het laatste half jaar aan de Hotel Management School Maastricht stage bij Kitchen Republic. Sanne gaat het team ondersteunen met de marketing en het organiseren van events. Ze heeft de minor Foodservice gevolgd en was er direct van overtuigd dat ze ervaring wil opdoen in de innoverende wereld van de foodindustrie. Waar kan dat nou beter dan bij Kitchen Republic, de broeiplek van startende ondernemers? Ze weet van aanpakken en kijkt ernaar uit om ervaringen op te doen in het bedrijfsleven. Met haar enthousiasme zal ze zich inzetten voor de marketing activiteiten, de organisatie van evenementen en alles wat daarbij hoort.

 
 
Quin Mero Kitchen Republic bio image

Quin Mero 

Als nieuwe marketing stagiaire van Kitchen Republic, gaat Quin helpen met de content van social media, het bereik van de interne en externe omgeving en alles wat nog meer op haar pad komt. Met een marketing diploma op zak en werkervaring met creatieve lokale chef koks in Amsterdam, is ze er helemaal klaar voor gestoomd om zichzelf op de proef te stellen door middel van het creëren van kwalitatieve en effectieve marketing tactieken.