Terugblik: De Food Startup Market 2019 en Academy Final Pitches

Pfieuw! Wat gaat de tijd toch snel?! Er is alweer bijna maand voorbij sinds we onze Food Startup Market hebben georganiseerd. 

We zijn ontzettend druk geweest bij Kitchen Republic met de lancering van onze crowdfunding campagne (hier later meer over!). Het was alweer de derde jaar dat we deze markt hebben georganiseerd. Dit jaar hebben we de Food Startup Market echt naar het volgend niveau gebracht door het te combineren met de "Final Pitches" van onze allereerste Startup Academy.

Academy grad Jaqueline Dentoni pitching her business,  The Mochi Collective .

Academy grad Jaqueline Dentoni pitching her business, The Mochi Collective.

Het drie maanden durende Academy programma werd tijdens de Food Startup Market afgerond met een pitch voor een indrukwekkend publiek van influencers en marktleiders vanuit de Nederlandse voedselindustrie, waaronder onze partners, Marqt, Rabobank Amsterdam en Food Inspiration. Maaike de Reuver van Food Inspiration modereerde het evenement. 

We zijn super trots op de behaalde resultaten en groei van al onze 12 deelnemers, en we kijken al naar hun toekomstige groei. 

Na de pitch-sessie ging de muziek aan, werd de bar geopend en werden er meer dan 400 bezoekers ontvangen in de keuken, waaronder een geweldige mix van kopers, marketeers, journalisten, leveranciers, groothandelaren, food-lovers en natuurlijk vrienden en familie. 

De 40 members van Kitchen Republic presenteerde zichzelf in de vorm van een markt, met allerlei tastings en presentaties van de verschillende producten die in onze keuken worden gemaakt.  Ook lanceerden wij officieel onze crowdfunding campagne via CrowdAboutNow, met als doel een uitbreiding van onze keuken op een tweede locatie, zodat we onze food startup community kunnen blijven ontwikkelen!!


Academy alumnus en member, Benghi of  NoNo Cakes.

Academy alumnus en member, Benghi of NoNo Cakes.

Heb jij de Food Startup Market gemist? Bekijk de aftermovie!

Member Berend of  Grünten.

Member Berend of Grünten.

Het doel van dit evenement, is om meer zakelijke kansen te creëren voor alle aangesloten food startups van Kitchen Republic. En we kunnen wel zeggen dat dat echt geslaagd is! Volgend jaar januari organiseren we zeker weer een Food Startup Market.

PS: Een speciaal woord van dank voor Levens Cooking and Baking Systems voor het sponsoren van de Food Startup Market. 


Emma Veerhuis