INTRODUCING

Kitchen Republic

Academy

12-weeks accelerator programma voor food startups

Ben jij er klaar voor om jezelf én jouw food business naar een hoger level te tillen?

 Dan zijn we voor ons eerste accelerator programma, op zoek naar jou!

We scouten gemotiveerde food ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het programma is gericht op ondernemers die een prototype van een product of dienst hebben; tot aan ondernemers die al een jaar of minder operationeel zijn en een handjevol klanten bedienen.

Producenten, cateraars, makers, boeren en andere (creatieve en online) food concepten zijn welkom om zich aan te melden!

Hoe werkt het programma?

  • We starten het programma met een kennismaking op de fiets. We maken een tocht langs geselecteerde food hotspots van Amsterdam.
  • Het programma telt 12 wekelijkse bijeenkomsten. Per week behandelen we een ander thema door middel van verhalen van succesvolle food ondernemers, inzichten van voedingsindustrie experts en groepsdiscussies.
  • Daarnaast faciliteren we verdiepingsopdrachten, om thuis aan verder te werken. Mocht je vastlopen dan kun je overleggen met je mede startups op een eigen online forum én je kunt vragen stellen (op vrijdag, tijdens kantooruren) aan onze programma coördinatoren.
  • Je krijgt ook 3 dagen toegang tot onze professionele keukenruimte en apparatuur om je recepturen en je product te testen, inclusief operationele support.
  • Ontvang feedback van culinaire professionals om je receptuur door te ontwikkelen en op te schalen.

Ontvang meer informatie of meld je aan voor de inschrijvingen

CONTACT

Wat houdt het programma in?

Aan het einde van het programma heb je een doorontwikkeld product, tactische kennis over de voedingsindustrie, een duidelijke visie op je doelen en je eerste grote klanten

  • DE BASIS

    We starten door diep in te gaan op de fundamenten van je bedrijf. Deze basiselementen zorgen er uiteindelijk voor dat je bedrijf staat als een huis!

     

    Starting with your Why, Knowing your Who; Perfecting your What; Outlining your How.

  • DE DETAILS

    Vervolgens, duiken we in de details die je nodig hebt voor een scherpe strategie.

     

    Building your Brand; Building your Tribe; Building your Product; and Building your Business.

  • DE PITCH

    Het programma eindigt met een speciale “Mind of the Buyer” Q&A sessie. Daarna zul je je focussen op het perfectioneren van je pitch.

     

    Tegen deze tijd ben je klaar om jouw bedrijf aan de food industrie en/of inkopers te verkopen!! Pitch perfect!

Ontvang meer informatie of meld je aan voor de inschrijvingen

CONTACT

Belangrijke Programma Datums

2018

  • 5 oktober – Sluiting Inschrijvingen
  • 12 oktober – Selectie wordt bekendgemaakt
  • 27 oktober – Fiets trend tour in Amsterdam
  • 30 oktober – Starting with your Why
  • 6 november – Understanding the market
  • 13 november – Recipe development
  • 20 november – Business viability
  • 27 november – Brand + identity- building
  • 4 december – Community-building
  • 11 december – Operations + Regulations
  • 18 december – Financing + Scaling

2019

  • 8 januari- Mind of the buyer
  • 15 januari – Prototype pitches
  • 22 januari – Presenting with Confidence
  • 31 januari – Pitch Day + B2B Market event

 

 

  • * Startups kunnen meedoen met een team van 1 tot 3 personen.
  • * Deelnemers worden verwacht om aan alle data van het accelerator programma mee te doen met minimaal 1 teamlid.
  • * Ondanks dat het programma bijna volledig is gesponsord vragen we voor een bijdrage van €500 per startup om zich te committeren aan het academy programma.

 

Alle voordelen op een rijtje!

  • Maak kennis met het professionele netwerk van Kitchen Republic.

  • Krijg waardevolle inzichten en contacten uit de Nederlandse voedingsindustrie.

  • Ontvang werkbare feedback en  begeleiding van ondernemers die weten waar ze het over hebben.

  • Sample bij echte klanten en consumenten om feedback op je dienst of product te ontvangen.

  • Leer en deel je ervaringen met de ondernemers uit je groep.

Wie organiseren het programma?

 

 

Bunmi werkt met een aantal van de beste chefs, restaurateurs, hoteliers en ondernemers ter wereld. Sinds hij is gaan ondernemen heeft hij een aantal grote successen (Heston Blumenthal, LIMA, Arabica Bar & Kitchen) en ook mislukkingen meegemaakt, waardoor hij de klappen van de zweep kent. Sinds 2015 heeft Bunmi zijn bedrijf Kajola opgericht. Kajola richt zich op internationale dienstverlening en food consultancy in Amsterdam.

Heather is de mede oprichter van Nutshell, een strategisch design en innovatie studio. Ze adviseert bedrijven (zoals Adidas, Phillips, Gilt and Capital One) in de ontwikkeling van digitale en fysieke producten en de lancering van nieuwe bedrijven. Nu is zet ze haar expertise in, om food ondernemers verder te helpen. Heather heeft zelf ook twee food bedrijven gehad en was één van de eerste members bij Kitchen Republic.

Emma is de mede oprichter van Kitchen Republic, een gedeelde productiekeuken in Amsterdam West van 900m2. Onze keuken wordt gebruikt door lokale producenten, makers, cateraars en andere startups. Naas het faciliteren van de ruimte en apparatuur, helpen we food ondernemers verder door toegang te geven tot ons netwerk, kennis, verkoopmogelijkheden en de kitchen community. Serving opportunity!

Wil je een partner worden van ons programma?

Ontdek de mogelijkheden en mail naar emma@kitchenrepublic.nl

Of bel +316 130 53 56 4

 

Kom kijken en proeven bij alle deelnemers van de academy en huidige members bij Kitchen Republic op de B2B Member Market.

 

29 januari 2019, 15.00-16.00u – invites only.29 januari 2019, 16.00 – 20.00u – open voor het publiek.

 

Wees de voorhoede van alle food innovatie! Volg ons via