4K4A3197.jpg
 

Kitchen Republic Academy

DE INSCHRIJVINGEN VOOR ONZE HERFST/WINTER EDITIE ZIJN GEOPEND! HET ACADEMY PROGRAMMA START IN OKTOBER 2019.
Ben jij klaar om je ideeën te ontwikkelen tot een geweldige food business? Meld je dan vandaag nog aan! De inschrijvingen zijn geopend t/m 13 september.


Sinds oktober 2018 is de Kitchen Republic Academy gelanceerd. De Kitchen Republic Academy is een reeks educatie,- en netwerkprogramma's speciaal voor food ondernemers. 

Dit programma is speciaal ontworpen voor chefs, producenten en cateraars die hun duurzame en innovatieve ideeën met succes op de markt willen brengen. Met een ‘hands-on’ leerprogramma geven we praktische begeleiding en inzichtelijke expertise van (bedrijfs)mentoren aan startende ondernemers. De perfecte voedingsbodem om goede ideeën om te zetten in geweldige bedrijven.

Het programma behandelt alle belangrijke uitdagingen waar jij als ondernemer vroeg of laat tegenaan zult gaan lopen o.a.; verscherpen van je propositie en businessmodel, verduurzamen van je supply chain, informatie over HACCP, verbetering recepturen en correcte etikettering. 

De Academy is jouw partner op het gebied van food en ondernemerschap!

 
 

Naast de wekelijkse workshops, biedt de Academy nog meer kansen om je food business verder te ontwikkelen:

 
Brandstof Thiemo Kitchen Republic.jpg

food discovery Tour door Amsterdam

Tijdens één van de eerste sessies van het Academy programma gaan we fietsend langs verschillende food initiatieven. We laten verschillende lokale ondernemers aan het woord, zodat je extra inspiratie op doet en natuurlijk lekker veel kan proeven!

Zzinga.jpg

retail/ wholesale sampling day

Voor startende ondernemers is het heel belangrijk om zo veel en zo vaak mogelijk feedback te krijgen van je potentiële klant. Ons programma geeft je de mogelijkheid om die waardevolle inzichten te ontvangen van échte consumenten.

Annemarie14.jpg

Gebruik van onze keuken

We bieden onze volledig uitgeruste keuken aan om 3 volle dagen praktische ervaring op te doen. Zo kan jij jouw recepturen en proces al een keer uitproberen in een professionele omgeving.

Over het programma

 

Module één:
De Basis

De eerste vier weken starten we met vier basis elementen die de fundering van jouw bedrijf vormen. We beginnen bij jou, de ondernemer. Waarom doe jij wat je doet? En wat motiveert je? Daarna focussen we op jouw doelgroep. Wat zijn hun waarden en hoe kun je ze het beste bereiken? Lost jouw dienst of product hun probleem op? Vervolgens komt de spotlight op je recepturen.

Een team van experts helpt jouw je receptuur te verbeteren en verfijnen. Tot slot sluiten we de module af met jouw activiteiten, je bedrijfsmodel en ja... ook je financiën.

De focus:

Sessie 1: Jouw start-up verhaal. Waarom doe je dit? Waarom nu? Wat is je achtergrond?
Sessie2: Bepaal je doelgroep. Wie kan er niet zonder jouw concept en waarom?
En verfijn je recepturen. Wat ga je uiteindelijk verkopen?
Sessie 3: Hoe ziet je verdienmodel er uit? Toelichting op de verschillende mogelijkheden.


Module twee:
De Verdieping

Tijdens het Academy programma ga je onderzoeken of de elementen van jouw concept een solide basis vormen voor jouw bedrijf om uiteindelijk succesvol te groeien. We gaan onder andere aan de slag met merkidentiteit, je branding, je verpakking en “tone of voice.” Vervolgens maken we de verschillende doelgroepen inzichtelijk en ga je werken aan een heldere communicatiestrategie. Aan het einde van deze module nemen we je mee in de wereld van productieprocessen, HACCP, business management en groei.

De focus: 

Sessie 4: Bouw een aantrekkelijk merk, waar mensen van gaan houden
Bepaal en meet je impact. Hoe maak de juiste keuzes voor een duurzamere keten?
Sessie 5: Hoe optimaliseer je je productieproces en hoe werk je HACCP?
Hoe ziet jouw succes er uit? Op welke manieren kun je groeien met jouw bedrijf?


Module drie:
Je Pitch

Het programma komt tot leven in drie volgende sessies. Je ontwikkelingen van de afgelopen weken zetten we om in een boeiende scherpe pitch.  Tijdens de eerste sessie van deze module geven verschillende inkopers van verschillende organisaties inzichten over hun werk en strategie. De tweede sessie is georganiseerd door een professionele pitch coach die jou helpt jouw verhaal vorm te geven. De laatste sessie is een (super eerlijke!) feedback ronde op jouw verhaal en je presentatie. Op dit moment ben je helemaal klaargestoomd voor het Final Pitch evenement, tijdens de feestelijke afsluiting van de Academy!

De focus:

Sessie 6: We kruipen in de huid van een inkoper: hoe denkt een inkoper, en hoe voor te bereiden op de onderhandelingen.
Sessie 7: Werk aan een kort en bondig verhaal, in samenwerking met een professionele pitch coach.
Sessie 8: Oefen je pitch, krijg feedback van de groep en mentoren.
Sessie 9: De Final Pitch! Presenteer je bedrijf voor marktleiders uit de Nederlandse voedingsmiddelen industrie. 

KRGreen.png
 

Are you looking to take your food business to the next level?

 
Matties+Tante+toos.jpg

startups

Ons flagship programma is speciaal ontworpen voor startende food ondernemers die een jaar of minder hebben gewerkt aan een idee of hun bedrijf. Wij helpen deze ondernemers graag om de volgende stappen te zetten zodat zij hun ondernemersdroom te verwezenlijken.

Brandstof.jpg

scaleups

LANCERING IN 2020! Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van een tweede programma, dat is toegespitst op het helpen van startups bij het maken van een bruikbare strategie voor het opschalen van hun bedrijf. Wij helpen bij het ontwikkelen van een groeiplan dat past bij de visie van het bedrijf. Het vinden van productie, distributie, en investeringspartners zal in dit programma centraal staan.

themochicollective.jpg

curious foodies

Wil jij van jouw food droom een bedrijf maken? Of ben jij altijd op zoek naar een leuke en inspirerende sessie om bij te wonen? Wij bieden het hele jaar door verschillende soorten workshops, food-evenementen, trendtours en tastings aan!

 

Veel gestelde vragen

 

Wat kost de Academy?

Ons doel is om het programma zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te maken voor starters. Toch vragen we een eenmalige deelname fee van €750 ex. btw. als een bijdrage en vorm van inzet naar het programma. 


Hoe werkt de aanmelding?

We zoeken actief naar food bedrijven die een positieve impact willen maken en een gezonde balans zoeken tussen mens, maatschappij en milieu. Het programma is geschikt voor startups die in de beginfase zijn van hun bedrijf, niet langer werkzaam dan één jaar, maar wel met een duidelijk idee en een prototype van je product. 
APPLY HERE >


Hoe worden de deelnemers geselecteerd?

Op het moment dat alle aanmeldingen binnen zijn, maken we een eerste selectie. We laten je uiterlijk één week voor de officiele selectiedagen weten of je door mag naar de volgende ronde.

Voor de volgende ronde nodigen we je uit naar Kitchen Republic voor een mini-pitch van 15 minuten. Het is een korte introductie waar we jou willen leren kennen en al iets van jouw food bedrijf willen proeven. 

Als je wordt uitgenodigd tijdens onze Selectiedag vragen we je om op tijd en voorbereid te komen. Het jury team zal uit 4 of 5 mensen bestaan. 

 

Heb je nog andere vragen?
Mail ons of bel gerust met: 0613053564

KRGreen.png
4K4A3046.jpg
4K4A3100.jpg
antiasfood.jpg
Krusli.jpg
Fresco.jpg
4K4A3089.jpg
mamaskoelkast+aaliyah.jpg

 
KRALeads.jpg

Meet the Academy Team 

Iedere week geeft de Kitchen Republic Academy je inzichten en professionele begeleiding van enkele invloedrijke food ondernemers en experts uit de Nederlandse voedselindustrie. Daarnaast stellen we je graag voor aan het Kitchen Republic Academy team.

Emma Veerhuis is mede-oprichter van Kitchen Republic en staat op de hotlist van meest invloedrijke foodies van Amsterdam. Daarnaast is ze ook Rockstart-alumnae en voormalig food ondernemer van VanChefs.

Bunmi Okolosi geboren en getogen in Londen is een fanatieke food business coach en consultant. Hij heeft samengewerkt met de legendarische Heston Blumenthal en heeft geholpen bij de lancering van een aantal van de coolste hotspots en merken in Amsterdam met zijn bedrijf Kajola.

Heather Eddy is een expat uit NYC en heeft al meer dan 20 jaar ervaring met innovatie en productdesign voor ’s werelds bekendste ondernemingen en verschillende startups. Ze is zelf ook een member van Kitchen Republic met haar ambachtelijke bagelbakkerij, Flo’s Appetizing.

Het Academy programma wordt ondersteund door onze partners Marqt, Rabobank, De Kweker, and Food Inspiration Magazine, en natuurlijk nog vele andere experts die hun tijd, ervaringen en expertise delen onze deelnemers.